Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Gesprekken die werken

Maximale impact met je gesprek

Paperback Nederlands 2018 9789462721395
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit is een inspirerend boek vol praktische tips, om direct, persoonlijk en doelgericht met elkaar in gesprek te gaan. Door een goed gesprek op het werk ervaar je minder spanning, werk je prettiger en effectiever samen en ga je werkstress te lijf.

Op het werk praten we doorgaans veel, maar zeggen we meestal niet alles wat gezegd moet of kan worden. Van de tweewekelijkse bila tot de jaarlijkse beoordelingscyclus: op z’n slechtst is het niet meer dan sociaal wenselijk gedrag en het uitvoeren van rituelen. ‘Beoordelingsgesprekken kosten bedrijven in Nederland een miljard euro per jaar en leveren niets op dan frustratie’, aldus docent HRM aan de Vrije Universiteit Kilian Wawoe in het NRC. Zonde van onze tijd en energie!

Dat wil zeker niet zeggen dat we moeten stoppen met praten, maar het is wel tijd om onze gespreksroutines te doorbreken. En niet alleen op formele gespreksmomenten. Een gesprek met impact is namelijk de sleutel tot een prettige en productieve werkomgeving.

Gesprekken die werken daagt iedereen, leidinggevend of niet, uit om het anders aan te pakken en van de gebaande gesprekpaden af te wijken. Neem de tijd, verras jezelf en de ander, laat de spanning eens knetteren, zwicht niet voor zwijgen, laat wél het achterste van je tong zien, focus op talent en zuiver de lucht. Want als je werk maakt van je gesprekken, dan gaan ze écht werken.

Specificaties

ISBN13:9789462721395
Trefwoorden:dialoog, gesprekken
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Druk:1
Verschijningsdatum:29-6-2018
ISSN:

Lezersrecensies

4.9 van de 5
10 stemmen
9
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Gesprekken die werken - Maximale impact met je gesprek
Ineke van den Berg 24 juli 2018 We praten wat af op het werk. Maar zeggen we ook wat we moeten of kunnen zeggen? Ineke van den Berg en Tineke Kanters reiken je in dit boek een variatie aan praktische en inspirerende inzichten en tips aan om je gesprekken nòg beter te voeren, nog leuker te maken en nog meer impact te realiseren.

Over Ineke van den Berg

Ineke van den Berg werkt sinds 2006 als zelfstandig trainer, coach en opleider onder de naam ZOÉ Training en Coaching. Haar drive: Zelf Ontplooiing en Effectiviteit (ZOE) voor het individu en optimale inzetbaarheid daarvan in organisaties. Haar activiteiten bestaan met name uit individuele (executive) coachings- en outplacementtrajecten, opleiden in training en (loopbaan-)coaching, supervisie en workshops/inleidingen verzorgen. Daarvoor heeft zij jarenlang ervaring opgedaan als trainer, coach en manager in het bedrijfsleven, o.a. bij en via Schouten & Nelissen. Gedurende haar loopbaan heeft zij zich ontwikkeld en gespecialiseerd in met name: loopbaanontwikkeling, coachingsvaardigheden, (persoonlijk) leiderschap en effectieve communicatie. Tot nu toe verschenen drie boeken van haar hand: Werken met Persoonlijke Ontwikkel Plannen (2003), Lopen doe je zelf (2005, 2011) en Gesprekken die werken (2018).

Andere boeken door Ineke van den Berg

Over Tineke Kanters

Tineke Kanters is mede-eigenaar van IPV Traing & Advies. In haar werk ervaart ze hoe belangrijk communicatie is om plezierig en gemotiveerd samen te werken. En hoe moeilijk het is om, ondanks goede bedoelingen, echt contact te hebben voor werk(-zaken) en inzetbaarheid. Training en coaching helpt, maar minstens zo belangrijk vindt zij verantwoordelijkheid van ieder in het contact over inzet en ontwikkeling.

Andere boeken door Tineke Kanters

Inhoudsopgave

Zin in ‘gesprekken die werken’

Hoe gebruik je dit boek
Als zij er niet geweest waren …
En we zijn er nog niet …
Je krijgt zin om het gesprek aan te gaan

-Gesprekken die werken- oriëntatie en inspiratie
-Mensenkennis - ieder zijn eigen gebruiksaanwijzing
-Iedereen leeft in zijn eigen universum - leren omgaan met verschillen
-It takes two to tango - bouwstenen voor een harmonische gespreksdans
-Waarom moeilijk doen als het samen kan - doelen realiseren en een win-wingesprek voeren
-De drukte voorbij- de kunst van aandacht en andere vaardigheden
-Doe eens gek - verras jezelf en de ander
-Met geen stok vooruit te krijgen - over motivatie en mensen in beweging krijgen
-Wat je aandacht geeft, groeit - over het laten groeien van talent
-Man en paard noemen - duidelijk en direct met tact en respect
-No guts no glory - op tafel leggen wat eronder ligt
-Straks gaat hij huilen - emoties bespreekbaar maken
-Soorten gesprekken - handreikingen om er goede gesprekken van te maken

Literatuur
Trefwoorden

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gesprekken die werken