Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Longlist Managementboek van het Jaar 2021

52 titels heeft de jury van het Managementboek van het Jaar 2021 geselecteerd, voor elke week een goed boek, zoals voorzitter Maaike Vrenken tevreden constateert.

Dagelijks plaatst de redactie van Managementboek nieuwe interviews, previews, recensies en andere content over managementboeken.

Managementboek Redactie | 22 februari 2022

De oogst is vanzelfsprekend divers, vertelt Vrenken. Niet alleen qua onderwerpen, maar ook in kwaliteit. ‘Het lijkt tegenwoordig wel alsof iedereen vindt dat hij een managementboek kan schrijven. Daar hebben we weer een luxe reclamefolder, roepen we dan tegen elkaar, waarmee we bedoelen dat de auteur vooral zichzelf etaleert. Een goed managementboek schrijven, dat is vakwerk. Erop kauwen, met een doorwrocht verhaal komen, prikkelen, een verrassende invalshoek kiezen. En ook: aandacht besteden aan de vormgeving en de eindredactie.'

Arend Ardon

Traag versnellen

Dit boek brengt een volstrekt andere boodschap over vernieuwing: wie niet kan vertragen, kan ook niet versnellen.

Martijn Arets

Platformrevolutie

In Platformrevolutie analyseert Arets de belangrijkste ontwikkelingen en stakeholders, legt hij de meest prangende dilemma’s bloot en schetst hij een visie op en roadmap naar de toekomst.

Philippe Bailleur

Stuck - Trauma in organisaties

Als manager, medewerker of organisatiecoach kom je soms in organisaties terecht waarvan je intuïtief voelt dat er iets niet klopt.

Jirtsin Beenhakker

De Support Organisatie

Er is nog steeds plek voor managers in de platte organisatie, als ze zich tenminste behulpzaam opstellen.

Steven Van Belleghem

The offer you can’t refuse

Dit boek staat op de Shortlist Managementboek van het Jaar 2021 - Digitaal gebruiksgemak is het nieuwe minimum. Het is een commodity. De klant vindt het ondertussen de meest normale zaak van de wereld om met één druk op de knop toegang te hebben tot een reeks diensten en producten.

Terry van den Bemt

De Sales Architect

Terry van den Bemt neemt je mee over de volledige breedte van het hedendaagse salesvak.

Marije van den Berg

Stop. - Stopstrategie voor organisaties

Dit boek staat op de Shortlist Managementboek van het Jaar 2021 - In Stop. krijg je van stopstrateeg Marije van den Berg de vijf heldere stappen waarmee je goed stoppen in jouw team of organisatie wel voor elkaar krijgt.

Tom Van den Bergh

Beyond brands

Merken zijn levende en lerende concepten, en zullen er altijd zijn. 'Beyond Brands' is de gids om hen niet te laten verdwalen.

Ton Boot

Voorkom de crisis!

Tijdens zijn actieve loopbaan kreeg Ton Boot de bijnaam 'de Kampioenenmaker uit Schoorl'. In zijn 23 seizoenen als basketbalcoach op het hoogste niveau in binnen- en buitenland eindigde Boot met zijn teams alle 23 seizoenen als eerste, tweede of derde in de competitie.

Marilijn Boumeester

Wennen aan wenden

Wennen aan wenden van Marilijn Boumeester schetst een breed wendingsbeeld om de lezer zo de (verander)signalen te leren herkennen.

Bruin Bourgois

Reflecteren over je leiderschap

Dit boek geeft in 50 korte beschouwingen een dieper inzicht in een essentieel of verrassend aspect van leiderschap. Hierdoor krijgt de lezer op een bevattelijke manier heel wat essentiële sleutels.

Arko van Brakel

Ondernemen met impact

Dit boek helpt je als leider en ondernemer om impact te hebben door aan je business te werken in plaats van in je business te verzanden.

Tony de Bree

Groeien zonder te groeien

In 'Groeien zonder te groeien' laat Tony de Bree zien dat je niets moet', tenzij je dat zelf wilt. Je ontdekt hoe je in elke bedrijfstak succesvol kunt zijn door van betekenis te zijn.

Carmen Breeveld

Het geheim van het old boys network

Universiteiten en hogescholen hebben meer vrouwen dan mannen in de collegebanken, vrouwen studeren sneller af dan mannen en halen ook nog eens hogere cijfers.

Sydney Brouwer

Six Star Service

Service die de verwachting van klanten echt overtreft omdat hij persoonlijk én op maat is, en daarom een extra ster verdient: een zesde ster.

Jeroen Busscher

Leidinggeven in de hybride organisatie

In dit boek zet Jeroen Busscher op compacte wijze onze nieuwe (post-)coronawerkelijkheid op een rijtje. Hij toont ons de gevaren, de uitdagingen en de nieuwe kansen.

Tim Claes

De gulden snede van de digitale transformatie

Het geheim van een succesvolle digitale transformatie ontrafeld! Veel bedrijven krijgen de ingewikkelde puzzel van de digitale transformatie niet gelegd.

Sasja Dirkse-Hulscher, Angela Talen, Annemarieke van Rumpt,

Het groot online werkvormenboek - Deel 3

Het Groot Online Werkvormenboek is dé inspiratiebron voor iedereen die een succesvolle online bijeenkomst wil organiseren.

Sasja Dirkse-Hulscher, Angela Talen, Miriam Boer,

Het Groot Werkvormenboek voor de Zorg

130 werkvormen voor onder andere een klinische les, een patiënt- of complicatiebespreking, intervisie, learning-on-the-job, ontwikkelgesprekken of een strategiebijeenkomst.

Nele Pieters, Stephanie Duval

You Do You - En de juiste mensen zullen je vinden

'You Do You' biedt een frisse, nieuwe kijk op concurrentiestrategie in de 21ste eeuw.

Jochanan Eynikel

Check-in

Een op de drie werknemers vindt zijn werk compleet zinloos. Toch hunkeren we met z'n allen - werkgevers, werknemers en consumenten - naar purpose.

Remy Gieling, MT/Sprout

Ontdek de groeikansen van AI - Starten en groeien met kunstmatige intelligentie

'Ontdek de groeikansen van AI' vertelt in begrijpelijke taal over kansen en bedreigingen van AI.

Eline Goethals

On it - Van 'geen idee' tot succesvolle ondernemer met dit praktische werkboek

Droom jij ervan om op een dag je eigen baas te zijn, maar denk je dat de ondernemerswereld niet voor jou is weggelegd? Niets is minder waar, iedereen kan ondernemen zolang je de juiste skillset en mindset hebt.

Bart Groenewoud, Ernst van Dam, Rik Nijkamp

Vergader jezelf gelukkig!

Vergaderen. We doen het overdag op ’t werk, we doen het ’s avonds op de vereniging en met een beetje geluk is er ook nog eentje in het weekeinde.

Ward Grootens, Dennis Siliacus

De vloer op

In De vloer op beschrijven de auteurs hun aanpak voor het in beweging krijgen van medewerkers op zo'n manier dat er intrinsieke motivatie voor het leveren van prestaties ontstaat.

Sander Heijne, Hendrik Noten

Fantoomgroei

Winnaar Managementboek van het Jaar 2021 - Sander Heijne en Hendrik Noten laten in 'Fantoomgroei' zien dat onze economie al ver voor de coronacrisis ontspoorde.

Jochen Hekker

Vergroot eigenaarschap

Als je wilt dat je medewerkers meer eigenaarschap tonen, moet je ze allereerst richting en motivatie geven.

Jacqueline Hospers

Liefdevol leidinggeven

In dit boek leer je met spanning om te gaan, uitersten bij elkaar te brengen en ze te integreren tot een nieuwe wijsheid.

Jan Jonker, Niels Faber

Duurzaam organiseren

We zitten midden in een transitie naar een andere, een duurzame en meer circulaire samenleving. Dat vraagt om een omslag in business- en verdienmodellen.

Barbara van Kesteren, Hanneke Laarakker, Willem de Wijs

De kunst van het interveniëren

Het boek richt zich op de mensen in organisaties die willen begrijpen wat er in de organisatie gebeurt en er door een interventie positief aan willen bijdragen.

Bas Kodden

The Devil Inside

De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt.

Karolien Koolhof

Introvert leiderschap

Aan de hand van de ervaringen van dertig introverte leiders uit binnen- en buitenland biedt dit boek introverten inzicht in hun unieke kracht.

Jitske Kramer

Werk heeft het gebouw verlaten

Jitske Kramer schreef Werk heeft het gebouw verlaten tijdens de tweede lockdown in oktober 2020. Over hoe corona ons in een collectieve cultuurshock stortte en wat de impact hiervan is op ons werkende leven.

Ben Leo

Op weg naar een lean cultuur

In 'Op weg naar een lean cultuur' helpt Ben Leo, op basis van zijn ruime ervaring en aangevuld met sprekende businesscases, bedrijfsleiders en managers bij de succesvolle implementatie van een lean cultuur.

Pascal Van Loo

Het ronde vierkant

Het ronde vierkant daagt je uit om je organisatie te sturen vanuit een nieuwe bril: een vierkante, een ronde of een hybride.

Yousri Mandour, Dorien van der Heijden, Sven Turnhout

De strategie van de Kreeft

Realiseren van echte vernieuwing, een uitdaging waar veel organisaties mee worstelen. De weg van droom naar daad blijkt vaak lastig.

Joost Minnaar, Pim de Morree

Corporate Rebels

Joost Minnaar en Pim de Morree, beter bekend als de Corporate Rebels, zijn op een missie om een revolutie te ontketenen in de manier waarop we werken.

Henk Noort

De empathische organisatie

Aan de hand van verhelderende inzichten, zoals Het Menselijkheidsbeginsel, en praktische tools, zoals De Empathiekaart en De 6 Regels voor Empathisch Leiderschap, laat Henk Noort zien hoe jij jezelf én je organisatie empathischer en daarmee succesvoller kunt maken.

Leike van Oss, Jaap van 't Hek

Onmacht

Voor hun vijfde boek bijt het eigenzinnige en veelgeprezen auteursduo Leike van Oss en Jaap van ’t Hek zich vast in een complex, relevant en overal aanwezig onderwerp: onmacht.

Patrick van der Pijl, Justin Lokitz, Roland Wijnen,

Business Model Shifts

Stap weg van traditionele, verouderde en inefficiënte bedrijfsmodellen om waarde te verhogen en klanten positief te verrassen.

Gerrit Piksen

Ontmoet de Xceptionals

Wie in de toekomst relevant wil blijven biedt klanten meer dan alleen een goed product tegen een prima prijs.

Silvia Prins

Leidinggeven als het moeilijk is

Dit boek richt zich tot leidinggevenden die willen begrijpen wat er gebeurt wanneer samenwerkingsrelatiesgespannen zijn en conflicten de sfeer verzuren.

Annet Scheringa, Simone Beemster

Storylistening

Dit boek staat op de Shortlist Managementboek van het Jaar 2021 - In 'Storylistening' geven Annet Scheringa en Simone Beemster antwoord op vragen waar veel organisaties mee worstelen.

Willem Schramade

Duurzaam kapitalisme

Willem Schramade introduceert in dit boek het waardevenster, dat expliciet maakt waar financiële waarde ten koste gaat van sociale of ecologische waarde.

Jelger Spijkerboer

Veranderkompas

Veel veranderingen in organisaties zijn onnodig of zelfs onverstandig. Ze maken meer kapot dan dat ze goed doen. Dat kan anders en beter.

Margon van Toor, Erna ter Weele

Wat je ziet, doe je zelf

Houd jij je bezig met leiderschap binnen een team of een organisatie? Dan is het goed om te weten dat je die ontwikkeling niet los kunt zien van jouw persoonlijke groei.

Ruud Veltenaar, Leen Zevenbergen

Once Upon A Future

Once Upon A Future is een fascinerende expeditie naar een wereld waarnaar we allemaal verlangen. Een intense beleving en confrontatie met onze belemmerende overtuigingen.

André de Waal

De 5 principes van High Performance leiderschap

Een goede manager is essentieel voor een succesvolle organisatie. Maar om een High Performance Organisatie te creëren en te leiden, moet je méér dan goed zijn. Dan moet je excellent zijn.

Jakob van Wielink, Riet Fiddelaers-Jaspers, Leo Wilhelm

Taal van transitie

Dit boek staat opIn dit boek brengen de auteurs tientallen jaren ervaring in leiderschap en coaching bij verandering samen. Ze laten je ontdekken hoe je als leider bij veranderingen mensen en organisaties voorgaat en je invloed vergroot. de Shortlist Managementboek van het Jaar 2021 -

Marcel de Wit

Aanmoediging

Het boek 'Aanmoediging' maakt je bewust van waarom waardering werkt en hoe je vanuit authenticiteit hier uiting aan geeft.

Maartje Wolff, Fennande van der Meulen

Het Happy Office manifest

Het is inmiddels bewezen dat werkgeluk gezonder, succesvoller, productiever, innovatiever én creatiever maakt. Toch wordt er maar weinig aandacht aan besteed.

Bas Wouters, Joris Groen

Online invloed

Hoe maak je van kijkers kopers? En van afhakers aanhakers? Door het slim toepassen van gedragspsychologie haal je veel meer resultaat uit je website, app of online campagne.

Over Managementboek Redactie

Dagelijks plaatst de redactie van Managementboek nieuwe interviews, previews, recensies en andere content over managementboeken.

Wat vond u van deze lijst?

1
0

Ook een boekenlijst maken?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze boekenijst en wilt u zelf een lijst maken? Dat kan!

Over Managementboek Redactie

Dagelijks plaatst de redactie van Managementboek nieuwe interviews, previews, recensies en andere content over managementboeken.

Wat vond u van deze lijst?

1
0

Ook een boekenlijst maken?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze boekenijst en wilt u zelf een lijst maken? Dat kan!

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden